Webteksten schrijven, maar geen tijd en mankracht.

Je wilt webteksten schrijven, maar komt er niet aan toe.  En je hebt geen medewerkers in huis die de webteksten kunnen schrijven.  WWYS kan je helpen.

Webteksten schrijven is een klus die al snel onderaan de to-do-lijstbelandt. Helemaal als je je realiseert dat er best wat tijd en aandacht voor nodig is. Wil je goede webteksten schrijven dan moeten die voldoen aan een aantal criteria. Zo moeten ze snel gevonden worden door zoekmachines, vooral door Google.  Daarvoor is het gebruik van SEO-zoekwoorden onontbeerlijk. Daar komt bij dat je je bij het webteksten schrijven het best kunt beperken tot korte stukjes met duidelijke tussenkoppen, die informatief en goed leesbaar zijn. Ook moeten de webteksten ‘unieke content’ bevatten, dat wil zeggen tekst waarmee jij je onderscheidt van je concurrent.

Webteksten schrijven is een vak

Webteksten schrijven is net als het schrijven van andere goede teksten niet gemakkelijk. Je moet niet alleen de regels voor het schrijven van webteksten in je achterhoofd houden, een goede tekst heeft een bepaalde opbouw en ritme en de boodschap die je wilt overbrengen moet aanslaan bij jouw doelgroep.

Schrijven voor je doelgroep

Het is dan ook van belang dat je bij het  webteksten schrijven weet welke tone-of-voice jouw doelgroep aanspreekt.  Ook is het handig als je op de hoogte bent van het kennisniveau van de lezer; weet hij veel van het onderwerp en kun je abstracte beschrijvingen gebruiken of is het beter om concreet te blijven en veel voorbeelden te gebruiken. Het gebruik van voorbeelden bij het schrijven van webteksten is trouwens altijd aan te raden. Een verhaal blijft beter hangen als de lezer het voor zich ziet.

Hulp bij het webteksten schrijven

Denk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het schrijven van webteksten? Wil je weten wat WWYS voor je kan n doen en wat dat kost? Neem dan een kijkje op onze website www.wwys.nl of neem vrijblijvend contact met ons op.

Webteksten schrijven