Zakelijk schrijven; tips van journalisten

Zakelijk schrijven is een kunst apart. WWYS heeft daar een eigen visie op. Zakelijk schrijven betekent niet dat het saaie, droge kost moet worden. Juist als mensen voor hun werk teksten moeten lezen, is het fijn om als het luchtig en makkelijk leesbaar is. Wij gebruiken journalistieke handvaten als we zakelijk schrijven.

Gebruik koppen
Ook zakelijke teksten zijn beter leesbaar met (tussen)kopjes. Een tijdschrift moet opvallen in het schap tussen alle concurrenten, daardoor zijn pakkende koppen heel belangrijk. Maar als je zakelijk gaat schrijven, wil je ook dat je tekst opvalt tussen alle andere teksten. Zorg dat je teksten er net zo uitzien zoals een artikel in een tijdschrift. Met een kop en intro waardoor je verder wilt lezen.

Geef anderen het woord
In plaats van zelf te vertellen hoe goed je in je werk bent of hoe goed jouw bedrijf is, laat het anderen vertellen. Voor bedrijven waar wij zakelijk voor schrijven, interviewen we vaak hun klanten. Zij vertellen wat er zo bijzonder is aan het bedrijf. Ook interviews met medewerkers zeggen veel over je bedrijf, ze hebben vaak leuke quotes over hoe het is om daar te werken. En de lezer krijgt een mooi beeld over de organisatie.

Laat je interviewen
Ook als je zakelijk gaat schrijven, is het belangrijk om het persoonlijk te houden. Mensen lezen graag persoonlijke verhalen. Laat je door ons interviewen over je drijfveren en passies. Zo’n interview wordt veel beter gelezen dan droge teksten. De lezer leert graag de mensen achter een organisatie kennen.

Journalisten
Door onze jarenlange journalistieke ervaring is storytelling onze tweede natuur geworden. Wij zetten onze interviewtechnieken in om jouw unieke verhaal boven tafel te krijgen. We gebruiken onze ervaring in het schrijven van kwalitatief ijzersterke content en onze liefde voor een goed verhaal om jouw content overtuigend en waarachtig te maken. Zodat jij jouw klant kan raken en hij jouw trouwste fan wordt. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we kunnen kijken wat we voor je kunnen doen.

Zakelijk schrijven